Gespreksgroepen

Het delen van ervaringen, het vernemen hoe anderen omgaan met levenservaringen, het elkaar kennen en gekend zijn, helpt mensen bij het omgaan met hun eigen situatie. In dat gesprek kun je ervaren dat de ontmoeting met anderen die gelijkaardige ervaringen hebben steun geeft, troost biedt, verbindt en mogelijkheden zichtbaar maakt. Een zinvolle ontmoeting!

Wilt u anderen ontmoeten en praten over onderwerpen die u bezighouden op het gebied van levensvragen en zingeving? Het COiL organiseert en begeleidt ontmoetings- en gespreksgroepen in Nijmegen. Momenteel lopen de volgende gespreksgroepen:

  • Een gespreksgroep voor ouderen in het Dienstencentrum Oud Burgeren Gasthuis (OBG) in Nijmegen Oost (één keer per maand op dinsdagmiddag) ;
  • Een gesprekstafel in wijkcentrum ‘Het Hert’  in het Willemskwartier (om de week op woensdagmiddag);
  • Een gespreksgroep in Wijkcentrum Dukenburg (op een donderdagmiddag);
  • Een interculturele gespreksgroep in Wijkcentrum Dukenburg (op vrijdagmiddag);
  • Een interculturele gespreksgroep in het Huis van Compassie (op een woensdagmiddag);
  • Een gespreksgroep aan de hand van korte reflectieve schrijfopdrachten in huiskamerrestaurant Babylon in Berg en Dal (op de woensdagmiddag);
  • Een ontmoetingsgroep in Stip-Oost (op vrijdagochtenden)

Naast het bovenstaande aanbod, zullen binnenkort nog enkele nieuwe gespreksgroepen van start gaan. Houd hiervoor de website in de gaten of neem contact met ons op. Heeft u interesse om deel te nemen aan een gespreksgroep? Neem dan contact op met Olga Verbeek, coördinator gespreksgroepen via o.verbeek@sterker.nl, of telefonisch op 06 34 77 88 02. Samen kan gekeken worden wat voor u een passende gespreksgroep is en waar nog ruimte is voor nieuwe deelnemers.

Het COiL staat altijd open voor het opzetten van nieuwe groepen voor ontmoeting rond levensthema’s op het gebied van wonen, werk, gezondheid, relaties, levensbeschouwing, etc. Heeft u leuke ideeën, of wilt u graag meer informatie over de mogelijkheid om (al dan niet bij een lopende gespreksgroep) gespreksgroepleider te worden? Neem ook dan contact met ons op, of kijk voor meer informatie op onze website onder vrijwilligers.

Om de ontmoetings- en gespreksgroepen verspreid over Nijmegen te realiseren werkt Centrum Ontmoeting in Levensvragen onder meer samen met Sociale Wijkteams, het Huis van Compassie en mantelzorgondersteuning Nijmegen.